Smart Marketing
Image default
Artikel marketing

Zaken die ervoor zorgen dat de ethereum koers stijgt of daalt.

Zaken die ervoor zorgen dat de ethereum koers stijgt of daalt. Wanneer je wilt handelen met de ethereum (ETH) koers is het natuurlijk logisch dat je eerst de koers gaat bekijken. De koers voor ethereum stijgt en daalt net zoals elk andere koers, toch zijn er bepaalde zaken die hier invloed op kunnen hebben. In dit artikel leggen we deze zaken uit.

Updates voor Ethereum maken veranderingen in de koers

Ook Ethereum wordt net zoals elk ander cryptocurrency om de zoveel tijd ge-update, het netwerk voor Ethereum is “open-source” en biedt voor programmeurs daarom de mogelijkheid om nieuwe updates uit te brengen. Af en toe wordt er een technische update uitgebracht, deze updates kunnen ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld sneller transacties verwerkt kunnen worden. Wanneer dit wordt uitgebracht zien we ook dat de ethereum koers een enorme stijging maakt.

Vraag en aanbod voor Ethereum

Het vraag en aanbod, is een eeuwenoud systeem. Hoe meer vraag er naar ethereum is, hoe harder de prijs stijgt – mits de aanbod ervan hetzelfde blijft. Natuurlijk spelen grote spelers hier ook een rol in, zo zijn er een “buy big” groepen die grootschalig Ethereum inkopen en zo de prijs van Ethereum proberen te manipuleren. Dit is eigelijk niets nieuws, dit gebeurt met elk ander koers. Hier is een benaming voor, “pump and dump“. Het is dus belangrijk dat je goed naar het verleden van de koers kijkt voordat je investeert in Ethereum.

Wat is Ethereum precies?

Vitalik Buterin, de hoofdontwikkelaar en de oprichter van Ethereum introduceerde deze cryptomunt en de munt werd in een korte tijd enorm populair. Ethereum biedt de mogelijkheid om functionaliteiten voor cryptocurrency te automatiseren, gebruikers van Ethereum kunnen Smart Contracts opstellen. De Ethereum koers heeft in 2017 een enorme stijging weten te realiseren.

Meer informatie over Ethereum? Zie hier: https://www.koersethereum.nl/wat-is-ethereum-informatie/