Smart Marketing
Image default
Artikel marketing

Sfeercreatie in en om het huis

 

Wanneer u op zoek bent naar elementen om sfeer toe te voegen in en om uw woning, dan zijn hier diverse oplossingen voor. Binnenshuis zal de inrichting al veel kunnen betekenen. Maar echt een gezellige sfeer wordt vooral gecreëerd met het toevoegen van bepaalde verlichting of accessoires. Sfeer creëren met een interieur buitenshuis zal wat minder gaan, maar de sfeer kan ook buiten goed ontstaan met verlichting. Hoe kunt u het beste zorgen voor een optimale sfeercreatie, zowel in als rondom uw huis?

 

Verlichting

 

Verlichting is bij uitstek het belangrijkste onderdeel voor sfeercreatie. Dit hangt natuurlijk wel af van welk soort verlichting. Het spreekt voor zich dat TL-verlichting verre van sfeervol is en juist afbreuk doet aan het creëren van sfeer. Het gaat vooral om kleine lichtjes. Denkt u bijvoorbeeld aan kerst. Om onze huizen rond kerst gezellig in te richten zijn kleine lampjes in de kerstboom en in de rest van de woning onmisbaar. U moet dus op zoek naar kleine lichtpunten die sfeer scheppen. Mooie inbouwspots zijn hier een goed voorbeeld van. Met meerdere inbouwspots bij elkaar krijgt u een gezellige sfeer en toch bereikt u hier voldoende licht mee. Uiteraard kunt u ook voor mooie wandlampjes kiezen, zodat het design van de lamp ook een rol speelt in het creëren van sfeer. Buitenverlichting heeft u overdag niet aan. Het design speelt buiten dan ook een belangrijke rol. Met landelijke wandlampen voor buiten krijgt u een warme en gezellige sfeer, ook als de lampen overdag gedoofd zijn.

 

Accessoires

 

Woonaccessoires kleden het interieur pas echt aan. Er zijn tal van accessoires die u kunt plaatsen in uw woonkamer en die voor gezelligheid zorgen. Een bank en stoel vol met kussentjes bijvoorbeeld, vaasjes op een tafel of in de vensterbank of enkele leuke en stijlvolle foto’s aan de wand. Planten en bloemen brengen ook veel sfeer. Dit kan met één grote plant, maar ook met meerdere kleine planten en bloemen. Buitenshuis creëert u sfeer met buitenaccessoires. Een gezellige houten bank tegen de muur en bloempotten met leuke planten zijn hier een voorbeeld van.

 

Kaarsen

 

Een vorm van verlichting, maar vooral om sfeer te scheppen zijn kaarsen. Bepaalde felle verlichting kunt u uitlaten als u diverse kaarsen aansteekt. De bewegende vlammetjes zijn van nature al heel gezellig. Wanneer u de kaarsen ook nog eens op een mooie en sfeervolle kandelaar zet, dan draagt dit bij aan de sfeer. Buiten kunt u ook gebruikmaken van kaarsen. Om te voorkomen dat de vlammetjes door de wind uitgeblazen worden, zet u de kaarsen in een stijlvol windlicht of in een glaasje of potje.