Smart Marketing
Image default
Artikel marketing

Folders drukken

Heb je een bedrijf en wil je jouw producten offline promoten?

Of wil je jouw dienst offline op een juiste manier in beeld brengen? Dan zijn folders de ideale manier om jouw bedrijf in een goed daglicht te zetten. Daarnaast kun je folders drukken over jouw bedrijf ook gebruiken als promotiemiddel op een beurs, of tijdens een netwerkmeeting elders. Er zijn legio mogelijkheden te betekenen, waarom folders een goed promotiemiddel zijn. We zetten de mogelijkheden met folders drukken voor jouw bedrijf even voor je op een rijtje:

  • Groot bereik, met een folder op de deurmat. Men ziet het sowieso liggen;
  • Extra acties via de folders, dit kenbaar maken op de cover en de bereidheid om het te lezen wordt groter;
  • Zorg dat de folder opvalt, in kleur en wellicht formaat en papiersoort;
  • Folder is een mooie starter, als katalysator voor andere (online)marketingmiddelen.

Het lijkt ons dat je nu wel overtuigd bent geraakt, van waarom folders drukken van belang is. Eigenlijk hebben we dezelfde redenen nu benoemd, als bij het drukken van een brochure. Wat daar de voordelen van zijn, maar wat zijn nu de verschillen?

Wat is het verschil tussen een folder en brochure?

Een folder bestaat uit een gevouwen vel, een brochure bestaat uit meerdere gevouwen vellen. Dat is in het kort, het verschil. Daarnaast is een brochure vaak gevouwen door middel van binding, in tegenstelling tot een folder. Ook is de papiersoort vaak anders. Bij een brochure is het tevens zo dat het aantal pagina’s een veelvoud van vier pagina’s, met een minima van acht pagina’s.

Tot slot is er ook nog de flyer, dit formaat is veelal A5 en is aan beide kanten bedrukt. Een flyer is ideaal voor een korte boodschap en dit is bij een folder andere koek. In een folder vertel je alle benodigde informatie van een product, of meerdere producten, je dienst of over je bedrijf aan jouw (potentiële) klanten.

https://www.peterprint.be/folders-drukken.html