Smart Marketing
Image default
Artikel marketing

Corona dwingt beeldzorg en beeldbellen afv

Corona dwingt beeldzorg en beeldbellen af

Het coronavirus heeft flink wat teweeg gebracht in de zorg. Een van de grootste veranderingen is de noodzaak van het inzetten van digitale communicatiemiddelen om zorg op afstand te bieden. Digitale zorg heeft hierdoor een boost gekregen en flink ook. Nagenoeg alle zorg professionals in huisartsenpraktijken en -posten, gezondheidscentra, paramedici, psychologen en ziekenhuizen hebben behoefte aan slimme digitale zorg om patiënten snel en adequaat te kunnen helpen. Vcare biedt de uitkomst met slim ontwikkelde beeldzorg applicatie Video connect!

Bekende beeldbel-oplossingen

De meeste mensen zijn vast wel bekend met programma’s als Skype, Zoom en Whatsapp. Applicaties die al geruime tijd worden gebruikt voor tekst en beeldbellen. Maar veelal zijn dit soort applicaties ontwikkeld voor consumenten waarbij minder streng wordt omgegaan met persoonsgegevens en de verzameling ervan. Voor de zorg zijn deze applicaties zelfs verboden, omdat deze niet voldoen aan de wet bescherming persoonsgegevens. Bij Vcare hebben we hard gewerkt om een veilig beeldbel platform te creëren die voldoet aan de wet- en regelgeving én de strenge normering voor de zorg. Zodoende zijn we voorzien van het ISO27001 en NEN7510 certificaat.

BIj Vcare zijn we zeer bewust van mogelijke veiligheidsrisico en het belang van de bescherming van patiëntgegevens. Daarom loopt alle communicatie van en naar ons Vcare connect platform via een separaat communicatielijn dat gescheiden is van de traditionele internetverbinding. Hierdoor kunnen we een hoge mate van betrouwbaarheid, veiligheid en uptime garanderen van 99%.

Naadloze integratie voor bestaande HIS en HAPIS

Natuurlijk zijn er ook zakelijke alternatieven die speciaal ontwikkeld zijn voor de zakelijke markt. Echter als het gaat om de zorg voldoen ook deze niet allemaal aan de NEN7510. Video connect is dat wel. Bovendien is het een uitbreiding van ons Vcare connect cloudplatform, die vervolgens weer een naadloze integratie biedt met de grootste HIS en HAPIS systemen in Nederland van Chipsoft, Pharmapartner en Topicus.

Het grote voordeel is dat zorginstellingen die hier al gebruik van maken een perfecte symmetrie zullen ondervinden met al hun pattengegevens. Want zodra de koppeling is gelegd, kunnen zorgmedewerkers profiteren van vele voordelen zoals:

  • Telefoonnummer herkenning zodat NAW gegevens patiënt in beeld verschijnen
  • Automatisch gesprek opnemen voor trainingsdoeleinden
  • Eenvoudig doorschakelen naar een mobiele nummer
  • Doorschakelen naar collega’s
  • Beeldverbinding opzetten via een sms of e-mail met link

Goed om te weten is dat alle applicaties van Vcare specifiek voor de zorg ontwikkeld zijn, en daarmee voldoen aan de AVG, NEN en ISO-normen voor informatiebeveiliging in de zorg.

1- en 2 zijdig beeldbellen te gebruiken als e-consult

Tot slot is het goed om te weten dat met Video connect het nu ook mogelijk is om zowel 1-zijdig als 2-zijdig beeldverbinding op te zetten. Hiermee voldoet de applicatie aan de richtlijnen voor verzekeraars om een consult met de huisarts te declareren als een e-consult.

https://www.vcareconnect.nl/