Smart Marketing
Image default
Bedrijven

Bruiloft met een klein budget

Je wilt wél trouwen, maar geen vermogen kwijt zijn aan de bruiloft. Je kan prima een mooie bruiloft organiseren zonder meteen door je spaargeld heen te zijn.  Hieronder de gouden tips voor een goedkope trouwerij.

Houd het intiem

Een grote bruiloft is reuzegezellig, maar kan ook aardig in de papieren lopen. Je wilt namelijk iedereen wel van een hapje en een drankje voorzien. Dus elke persoon meer, kost je ook meer. Houd de gastenlijst dus beperkt en kies ervoor alleen de belangrijkste mensen uit te nodigen. Zo kan je al een hoop geld besparen.

Geen dure jurk

Er zijn prachtige jurken te koop van de meest talentvolle designers, maar hier zit vaak een flink prijskaartje aan. Bedenk je ook dat je de jurk maar één dag zal dragen. Goedkope trouwjurken zijn ook niet per se minder mooi, denk bijvoorbeeld eens aan een outlet. Ook een korte trouwjurk zal een stuk goedkoper uitvallen, simpelweg omdat er veel minder stof nodig is. Bovendien worden korte trouwjurken steeds populairder. Ga bijvoorbeeld eens shoppen voor een korte trouwjurk in Maastricht en maak er een leuk dagje van. 

Unieke locatie

Alles waar trouw- voorstaat, is duur. Ga dus niet meteen voor een typische trouwlocatie, maar bekijk ook andere plekken die niet zo standaard zijn. Met decoratie kan je veel doen, en een toffe plek zoals een oude boerderij of schuur heeft ook zeker zijn charmes. Als het goed weer is, is een mooie plek buiten ook zeker een optie, zoals een mooie grote tuin.

Taart

Ook een bruidstaart is vaak een grote kostenpost. Als je minder waarde hecht aan een traditionele bruidstaart die aangesneden moet worden, zijn er ineens ontzettend veel leuke opties om je gasten van iets lekkers te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan cupcakes in een toren, of een familielid die van bakken houdt. Of vraag de lokale bakker wat hij voor je kan betekenen.

Fotografie

Tot slot is het een leuk idee om je gasten zelf de foto’s te laten maken en online te laten plaatsen. Bedenk een hashtag die ze bij de foto plaatsen zodat je alle foto’s kan terugvinden. Leuk en goedkoop! Wil je toch liever zelf de touwtjes in handen houden? Koop dan een stapel wegwerpcamera’s en laat je gasten deze aan het eind van de avond weer inleveren.

https://bruidsmodeoutlet.be/goedkope-trouwjurken/