Smart Marketing
Image default
Zakelijk

Dit is de reden dat bitcoin steeds interessanter wordt

Bitcoin wordt steeds interessanter. Hiervoor zijn talloze redenen op te noemen, maar een van de meest voor de hand liggende is de schaarste. Er zullen namelijk maximaal 21 miljoen bitcoin bestaan. Er kunnen niet zomaar met een printer of iets dergelijks iets bijgemaakt worden, maar dit gebeurt door een algoritme en veel computerkracht. Bovendien gaat dit volgens een vooraf ingeprogrammeerd programma waarvan niet af te wijken is. De laatste Bitcoin zal pas ergens in het jaar 2140 ter wereld komen.

 

Waarom is dit zo interessant?

Als we het hebben over een investering, maar ook de marketing hiervan is dit natuurlijk de ultieme boodschap. Je wilt investeren in iets dat niet zomaar bijgemaakt kan worden, dat geeft het waarde. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een schilderij van van Gogh. Zou er nu een hele schuur gevonden worden met allemaal dezelfde schilderijen? Dan zouden deze natuurlijk lang niet zoveel waard zijn als de unieke portretten. 

 

In de wereld van het investeren is dit zeer belangrijk, helemaal als je je geld voor de lange termijn veilig wilt stallen. Investeren in iets dat alleen maar minder waard wordt is hiervoor niet slim. In theorie wordt Bitcoin echter alleen maar meer waard juist door deze schaarste. Tegenwoordig zijn er ruim 18 van de 21 miljoen bitcoin in omloop. Dat betekent dat iedereen tot 2140 zoveel mogelijk van de nieuwe bitcoin kan verzamelen maar daarna is het afgelopen met de ‘nieuwe’ coins. 

 

De kans is groot dat je dit gaat merken in de waarde. Kijk maar eens naar het crypto nieuws vandaag. Ongetwijfeld zie je berichten van grote bedrijven die voor miljoenen aan bitcoin kopen. Dit doen ze om een gedeelte van het geld in bitcoin te bewaren als bescherming tegen de inflatie.


Andere grote cryptocurrency die gebruikt worden als investering is bijvoorbeeld Ethereum. Als je de Ethereum voorspelling erbij pakt wordt deze net zoals Bitcoin hoog ingeschat voor de toekomst.