Smart Marketing
Image default
Aanbiedingen

Zijn knuffeldieren goed voor baby's?

Zijn knuffeldieren goed voor baby’s?

Knuffeldieren stellen baby’s in staat om zichzelf te kalmeren en ze verminderen angst en bezorgdheid. Het hebben van een knuffelige metgezel helpt baby’s ook om empathie te leren en taalvaardigheden te ontwikkelen.

De beste knuffeldieren voor baby’s moeten iets extra speciaals hebben om het eerste vriendje van je kind te worden. Niet om te zeggen dat er een tekort is in je kinderkamer: Zodra we aankondigen dat we zwanger zijn, beginnen de knuffels voor baby’s binnen te rollen. Ze lijken zich in onze slaap te vermenigvuldigen en nemen met gemak de speelkamer en de speelgoedkist over, om nog maar te zwijgen van het bed van ons kind. Maar niet alle knuffels zijn hetzelfde. We herinneren ons allemaal ons favoriete knuffel baby, het dier dat overal mee naartoe ging, thuis of onderweg.

Een favoriete knuffeldier

Er zijn verschillende dingen die iets tot de populairste nijntje knuffel bij uw baby kunnen maken. Voor baby’s die werken aan hun hand-oog coördinatie, kan het het gemak zijn om hem te pakken en dicht tegen zich aan te kruipen. Of voor de moeilijke slapers, pluche speelgoed dat kalmerende geluiden speelt buiten de wieg kan ze gemakkelijk in de gunst. Wij mama’s zijn dol op biologisch pluchen speelgoed, zodat we weten dat BB geen schadelijke chemicaliën binnenkrijgt als hij met zijn knuffel speelt.

Zijn knuffeldieren veilig voor baby’s?

De American Academy of Pediatrics raadt af om knuffeldieren of zacht beddengoed in de wieg van baby’s te leggen tot ze 12 maanden oud zijn. Dat betekent dat knuffeldieren voor baby’s alleen bedoeld zijn om onder toezicht mee te spelen – niet om mee te slapen. Zorg er bij jonge kinderen voor dat pluche speelgoed geen verstikkingsgevaar oplevert, zoals knoopoogjes of andere details die eraf kunnen springen en in hun mond terecht kunnen komen.

Als je een knuffeldier voor een baby koopt, moet je er zeker van zijn dat de ogen, mond, neus en andere markeringen geborduurd zijn, zodat kralen en andere versieringen er niet af kunnen vallen en verstikkingsgevaar kunnen veroorzaken. Zoek ook naar pluche zonder parfums, geurstoffen of andere kunstmatige toevoegingen en zoek naar natuurlijke vezels en stoffen om allergische reacties te voorkomen. Zolang het speelgoed dat je kiest ontworpen is om babyveilig te zijn, kan je kleintje genieten van wat tastbaar, knuffelbaar spel.

Op welke leeftijd houden baby’s van knuffeldieren?

Baby’s knuffelen hun pluchen vriendjes misschien een beetje, maar ze tonen meestal pas echt interesse als ze ongeveer 1 jaar oud zijn!

Waar moet u op letten bij het kopen van knuffeldieren?

We raden aan om de felgekleurde, geluidmakende en op batterijen werkende knuffels en speelgoed alleen overdag te gebruiken (onder toezicht van een volwassene, natuurlijk). Als u op zoek bent naar iets rustgevends en knuffels voor uw baby, kunt u het beste zachte en gedempte kleuren kiezen.

Het tweede waar je aan kunt denken (en waar jij misschien wel het meest bij gebaat bent, mama) is om te zoeken naar knuffeldieren die in de wasmachine kunnen. Zo kun je ze in de was gooien zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vies speelgoed dat rond je kleintje ligt.