Smart Marketing
Image default
Aanbiedingen

Water drinken; leer het jezelf aan!

Water drinken is essentieel voor een goede gezondheid en welzijn. Het is belangrijk om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven en je lichaam goed te laten functioneren. In deze gids vind je tips en strategieën om jezelf aan te leren om meer water te drinken.

Voldoende water drinken en afvallen

Water drinken kan je helpen bij het afvallen. Het drinken van water voor de maaltijd kan je een vol gevoel geven, waardoor je minder eet. Bovendien bevat water geen calorieën, in tegenstelling tot suikerhoudende dranken. Door voldoende water te drinken, kun je je calorie-inname beperken en je gewicht beter onder controle houden.

Houd je waterinname bij via een app

Een handige manier om je waterinname bij te houden is door gebruik te maken van een app op je smartphone. Er zijn verschillende apps beschikbaar die je helpen om je dagelijkse waterconsumptie te monitoren. Deze apps sturen je herinneringen om water te drinken en houden bij hoeveel glazen water je hebt gedronken. Op deze manier kun je jezelf verantwoordelijk houden en je doelen voor waterinname behalen.

Neem je waterfles mee; wherever you go!

Een praktische tip om meer water te drinken is het altijd bij je hebben van een drinkfles. Door een herbruikbare waterfles mee te nemen, kun je overal waar je bent gemakkelijk water drinken. Of je nu op kantoor bent, onderweg bent naar het werk of aan het sporten bent, een waterfles zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot water. Kies een waterfles die je prettig vindt om te gebruiken en die goed afsluit, zodat je water fris blijft. Nog handiger, is het aanschaffen van een waterfles met rietje (bijvoorbeeld van Mepal)

Tips om water drinken gemakkelijker te maken

  • Voeg smaak toe: Als je moeite hebt om voldoende water te drinken vanwege de neutrale smaak, kun je smaak toevoegen aan je water. Voeg bijvoorbeeld wat citroen- of komkommerplakjes toe voor een verfrissende smaak.

  • Gebruik een waterdispenser: Als je het lastig vindt om de hele dag door water te drinken, overweeg dan om een waterdispenser op je bureau te plaatsen. Op deze manier hoef je niet steeds naar de kraan te lopen en wordt het drinken van water gemakkelijker.

  • Stel doelen: Stel jezelf doelen voor waterinname, bijvoorbeeld om elke dag een bepaald aantal glazen water te drinken. Beloon jezelf wanneer je je doelen behaalt, dit kan je extra motivatie geven om voldoende water te blijven drinken.

  • Maak het een gewoonte: Door water drinken tot een dagelijkse gewoonte te maken, wordt het gemakkelijker om voldoende water te consumeren. Drink bijvoorbeeld een glas water zodra je wakker wordt en voor elke maaltijd. Op den duur zal het een natuurlijk onderdeel van je dagelijkse routine worden.

https://www.mepal.com/be-nl