Smart Marketing
Image default
Internet marketing

Wat voor soorten marketing zijn er en hoe zet je het in?

Er zijn veel verschillende soorten marketing en op meerdere manieren in te zetten. Tegenwoordig is online marketing wel de meest gebruikte marketing, maar offline marketing moet je zeker niet onderschatten. Daarbij kan je deze manieren weer onderverdelen in Push en Pull marketing! Meer weten lees hieronder meer!

Verschil tussen online marketing en offline marketing

Online marketing is alles wat je online kan vinden om zichtbaar te zijn voor potentiele nieuwe klanten. Denk hierbij aan zoekmachine marketing zoals SEO en SEA of Social media adverteren. Ook marktplaats en verschillende andere platformen kan je gebruiken voor je online marketing. Er zijn veel online marketing bedrijven die je hierbij kunnen ondersteunen.

Bij offline marketing is het precies het tegenover gestelde. Denk hierbij aan gevelreclame, reclame borden langs de weg, maar ook het bestickeren van je auto met reclame. Het gaat hier om gezien te worden en impuls verkopen te creëren. Hier zijn ook bureaus voor die je kunnen ondersteunen met je reclame!

Wat is het verschil tussen pull en push marketing?

Met push marketing ben je echt aan het zenden en kan je een behoefte creëren bij iemand terwijl zij deze nog niet hadden. Dit is wat je met offline marketing vaak doet. Een reclame bedrijf is wel echt gespecialiseerd zodat ze het zeer aantrekkelijk kunnen maken voor je klanten om in contact te komen.

Met pull marketing kan je vraag en aanbod met elkaar verbinden. Dit is dan ook zeer interessant alleen wil iedereen hier goed om scoren! Daarom is dit wel echt heel lastig om hier resultaat mee te bereiken.

Voorbeeld:

Iemand typt in Google “hoekbank kopen”, dan is die persoon opzoek naar een mooie hoekbank alleen weet hij/zij nog niet waar. Als jouw website dan naar voren komt met mooie hoekbanken in smaak en prijs, dan kan het zomaar zijn dat je er een nieuwe klant bij hebt!

https://allinone-media.nl/