Smart Marketing
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over microgolven

Een microgolf is een elektromagnetische straling. Het wordt gebruikt bij verschillende apparatuur, maar je kent microgolven waarschijnlijk van de magnetron(oven) of de microgolf(oven). In zo’n microgolfoven verwarm je je maaltijden en drankjes binnen enkele minuten. Voor de snelle maaltijd zijn er dan ook kant-en-klare magnetronmaaltijden die binnen enkele minuten klaar zijn. Lees verder voor feiten en fabels over de microgolfoven!

 

Feit of fabel?

Microgolven zijn slecht voor de gezondheid, er gaan veel belangrijke voedingsstoffen verloren bij het verwarmen in een magnetron en je kunt niet alle verpakkingen in de magnetron zetten. Het zijn allemaal uitspraken die je waarschijnlijk weleens gehoord hebt. Maar wat is hiervan waar?

 

De straling zorgt voor gezondheidsproblemen

Ja, langdurige blootstelling aan elektromagnetische stralen van een microgolfoven is schadelijk voor de gezondheid. Tijdens het opwarmen van je maaltijd word je alleen niet lang blootgesteld aan deze straling. Niet lang genoeg voor het veroorzaken van gezondheidsproblemen in ieder geval. Daarnaast moeten magnetrons en microgolfovens tegenwoordig aan zeer strenge veiligheidseisen voldoen, dus voor lekstraling hoef je ook niet bang te zijn.

 

Belangrijke voedingsstoffen gaan verloren Nee, je maaltijd verliest geen belangrijke voedingsstoffen bij de bereiding in de magnetron of microgolfoven. Het is zelfs zo dat vitaminen en mineralen beter bewaard blijven! Je moet er dan wel voor zorgen dat je maaltijd op de juiste manier verwarmd wordt. Een te hoge temperatuur zorgt er namelijk wél voor dat voedingsstoffen verloren gaan.

 

Niet alle verpakkingen kunnen in een microgolfoven Klopt! Je moet er echt goed op letten wat je in je magnetron of microgolfoven zet. Bij plastic verpakkingen kan het voorkomen dat de chemicaliën van het plastic in je maaltijd terechtkomen. Dit is niet goed voor je gezondheid. Metaal mag ook absoluut niet in de magnetron. Hierdoor kan brand ontstaan. De wrijving tussen de straling en het metaal kan voor vonkjes zorgen waardoor de kans aanwezig is dat er brand ontstaat. Let er daarom altijd op dat je geen vork of lepel in je maaltijd hebt zitten voor dat je het gaat opwarmen.

 

Is je magnetron of microgolfoven kapotgegaan? Voor microgolven onderdelen kun je terecht bij Fixpart.be. Door de defecte onderdelen te vervangen hoef je nog geen nieuwe te komen en bespaar je geld! 

https://fixpart.be/nl