Smart Marketing
Image default
Banen en opleidingen

Wat is IT-rekrutering en wat zijn de andere wervingsgebieden

job agencies

We kennen allemaal de definitie van “rekruteren” en de term “IT”. Door deze twee concepten te combineren, krijgen we een specialist die zich bezighoudt met het zoeken en selecteren van personeel op het gebied van IT (ja, ik ben een pet), dus waarom ziet iedereen dit dan als iets dat in geheimhouding is gehuld, moeilijk en praktisch onmogelijk?

Hoe word ik een IT-recruiter? Wat je moet weten en wat je nodig hebt om te slagen en niet afgewezen of te schande te worden gemaakt.

Om eerlijk te zijn, niets bijzonders!

Ik werk nu ongeveer 15 jaar in de IT en digitale sector, en geloof me, mensen zijn hetzelfde in IT, in de financiële wereld of in dezelfde detailhandel. Maar ik ben een fan van mijn vakgebied en daar zijn een aantal redenen voor: 

  1. U bevindt zich altijd op de top van een golf van innovatie en technologie.
  2. Je hersenen zullen zich niet vervelen, grote hoeveelheden informatie en constant graven in details, je ontwikkelen als persoon en als professional.
  3. Het is uitdagend en interessant! Je werkt met een segment waar analytische en creatieve vaardigheden vereist zijn, om zo flexibel en multitasking mogelijk te zijn, om dergelijk personeel te vinden dat één op een miljoen is, het vermogen om op gelijke voet een gesprek te voeren met mensen die grootschalige en wereldberoemde dingen doen! Over het algemeen is het een sensatie.

Dit is het basisminimum:

  1. Ik hou ervan! Ja, het is gewoon om een ​​fan te zijn van al deze technische dingen, het nieuws te lezen, in telegramchats te zitten en met IT-mensen te praten.
  2. Wees niet bang. Er valt veel niet te weten, om het toe te geven, om erover te praten en onmiddellijk te proberen het onderwerp te begrijpen. Een newbie wordt soms verdoofd wanneer ze een ontwikkelaar beginnen te interviewen, waarbij ze al bewust in hun hoofd stoppen dat ze onbeduidend zijn en niets weten! Een keer vertelde mijn recruiter in het team me dat het niet zo eng was om te bevallen als om voor de eerste keer een interview met een programmeur te houden. Maar in feite is de duivel niet zo verschrikkelijk! Er is niets vreselijks om de kandidaat te vertellen dat u niet competent bent in deze kwestie en neem contact op met de manager en kom onmiddellijk bij hem terug met een antwoord. De werkzoekende snapt dat je niet de kleinste details hoeft te weten, maar! Je moet de basis begrijpen en dan in de nuances duiken. Weet je, na 3-4 interviews begin je al te zwemmen als een vis in het water en opereert je met termen (begrijp ze echt!). Daarom is er alleen nog maar oefenen en oefenen!
  3. Snel leren, gewoon razendsnel! Een goed geheugen en een analytische geest zullen een pluspunt zijn in karma. Ik weet uit ervaring dat de geesteswetenschappen het moeilijk hebben met technische termen tot in de kern en leren moeilijk is, maar alles is echt. Het belangrijkste is verlangen, doorzettingsvermogen en doorzettingsvermogen.
  4. Mededeling van de “God!” Ja, we hebben in het vorige artikel op deze competentie gewezen, maar ik wil het hier ook naar voren halen. Een baan waar de communicatie met programmeurs, testers, CTO’s en andere professionals anders is dan de rest en een bepaald karakter heeft. Mensen hebben een technische mindset, ze denken anders, op een bijzondere en interessante manier. En volgens de statistieken zijn de meesten een beetje introvert, en soms niet een beetje. Daarom is gezelligheid belangrijk, maar het is zelfs nog belangrijker om de mate van gezelligheid te kennen, om geen ongemak in de communicatie te veroorzaken en niet te arrogant en grof in iemands persoonlijke ruimte te klimmen. Ik train IT-recruiters vanaf nul en geloof me, iedereen is trainbaar. Iedereen die deze richting op wil en niet opgeeft!

temp agencies

https://www.globalrecruitment.info/