Smart Marketing
Image default
Internet marketing

Waarom kiezen voor een veiligheidscilinder?

Steeds vaker krijgen wij de vraag, wat je kunt doen (zonder direct een tweetal dobermann pinschers aan te schaffen) om je huis beter bestendig te maken tegen inbrekers. Ondanks het feit dat het aantal inbraken de laatste jaren ietwat is teruggelopen, is inbraak nog steeds een hot topic in België.

We lezen allemaal regelmatig de verhalen in de krant of via onze online nieuwsfeed. We zien allemaal de waarschuwingen van bekenden via Facebook en andere social-media platformen voorbijkomen. Iedereen wil zich thuis veilig voelen en met een gerust hart het fort achterlaten wanneer men met vakantie gaat of een weekendje weg boekt.

Oké, dus wat moet ik doen?

Gelukkig is er tegenwoordig een hoop dat je zelf kunt doen om je huis beter te beveiligen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een alarmsysteem, sterkere ramen en deuren (en kozijnen) en gebruik te maken van geavanceerdere sloten. Iedereen heeft wel eens een film of serie gezien, waarin iemand met een tweetal simpele stukjes gereedschap (de lockpick) een slot open tovert.

Om te voorkomen dat ze zomaar via je voordeur naar binnen lopen is het zaak om te kiezen voor een complexer slot. Een van de bekendste en meest efficiënte oplossingen is een slot met een veiligheidscilinder.

Hoe werkt dat dan?

De veiligheidscilinder maakt gebruik van stalen pinnen die het onmogelijk maken om zomaar door het slot heen te boren. Ook is er een extra verstevigende stalen balk in het slot aangebracht. Hiermee maak je het mogelijke indringers onmogelijk om het slot te forceren.

De veiligheidscilinders zijn verkrijgbaar via verschillende bekendere leveranciers. Onder andere Yale, Litto, DOM en EVVA bieden deze sloten aan. Ook is het voor deze sloten onmogelijk om zomaar een kopie te laten maken.

Hiervoor is een certificaat benodigd die enkel kan worden opgevraagd door de installateur.

https://www.veiligheidsslotenshop.be