Smart Marketing
Image default
Internet marketing

Lastige regelgeving in je branche

Wanneer je een zelfstandig ondernemer in de bouwsector bent, heb je te maken met de ingewikkelde CAO bouw. Niet alleen de CAO van deze bedrijfstak is vervelend om mee te werken, maar er zijn daarnaast ook andere bijzaken die je als ondernemer helemaal niet wilt meemaken in je bedrijf. Het is dan ook beter om je alleen met je eigen werkzaamheden bezig te houden en niet met allerlei bijzaken als administratie of regelgeving rondom personeel. Voor een bedrijf zal het altijd beter zijn om niet met de regelgeving te bemoeien.

De regelgeving zelf is niet zo moeilijk om in praktijk te brengen, maar het is veel moeilijker om de regelgeving bij te houden. Het bijhouden van de regelgeving kost veel meer tijd dan het toepassen ervan. Dit komt omdat je voor het bijhouden van de regelgeving alle vakbladen door moet lezen in de hoop dat mensen die zich met veranderende regelgeving bezighouden, veranderingen publiceren in deze bladen. Om je zelf met veranderende regelgeving bezighouden kost daarom nog meer tijd en moeite. Het doorlezen van de vakbladen is hierdoor dus de beste compromis. In een makkelijkere bedrijfstak is het niet zo moeilijk en kost het niet zoveel tijd om deze vakbladen bij te houden. Echter hebben veranderende regelgevingen een veel grotere impact in een ingewikkelde branche, zoals in dit geval de bouw.

Een makkelijkere manier om toch up-to-date te kunnen blijven, is door alle werkzaamheden die met regelgeving te maken hebben uit te besteden en alleen nog globaal met veranderingen in de sector bezig te houden. Op deze manier bespaar je namelijk tijd. Zo kun je online urenregistratie in gaan voeren. Daarnaast zou je er voor kunnen kiezen de administratie en de salarisadministratie uitbesteden. Dit kan bijvoorbeeld met salarisadministratie Raet. Zo ben je als ondernemer veel minder gedwongen tot het bijhouden van de ontwikkelingen.

 

 

http://www.cbbs.nl