Smart Marketing
Image default
Woning en Tuin

Koopgids bovengronds zwembad

Interesse in het bouwen van een bovengronds zwembad? Dit is de perfecte plek om te beginnen! Lees hieronder hoe u door de fijne kneepjes van het kopen van een bovengronds zwembad kunt navigeren.

Plannen

Planning is het belangrijkste onderdeel van elk zwembadproject: zwembaden variëren in grootte, maar het is belangrijk dat de grootte van uw tuin voldoet aan de vereisten voor uw zwembadontwerp. Dit scheelt later veel kopzorgen. Zwembad plaatsing is ook belangrijk. Zonnige gebieden helpen je zwembadwater warm te houden, maar je moet het zwembad uit de buurt houden van winderige gebieden, aangezien wind die over een zwembad waait de verdamping aanzienlijk kan verhogen. Als algemene regel geldt dat bovengrondse baden ruim van bomen verwijderd moeten zijn.

Zorg ervoor dat het zwembad gemakkelijk toegankelijk en zichtbaar is vanuit uw huis en denk na over loopbruggen, patio’s en terrassen die u mogelijk nodig heeft of wilt toevoegen. Overweeg ook dekken, patio’s, glijbanen en spa’s en bouw indien nodig extra ruimte in. Een laatste controle voordat u uw plaatselijke zwembadbouwer bezoekt, is de VvE en gemeentelijke voorschriften. Heeft u toestemming om een ​​bovengronds zwembad te bouwen? Zijn er bestemmingsplannen? Kom niet te ver totdat u alle wetten in uw regio kent.

Vorm en formaat

Een van de eerste beslissingen die u moet nemen, is welke maat en vorm het zwembad het beste bij uw project past. De grootte van uw zwembad hangt af van de hoeveelheid ruimte die u beschikbaar heeft booven het bovengronds zwembad. De kleinste baden hebben een diameter van 2 meter en de grootste kan tot 9 of 10 meter rond of ovaal gaan!

De vormen van bovengrondse zwembaden zijn over het algemeen beperkt tot twee stijlen: Ovale bovengrondse zwembaden maximaliseren de beschikbare tuinruimte en bieden ruimte voor baantjes, waterbasketbal, volleybal en andere familiesporten. Ronde zwembaden zijn eenvoudig te installeren en bieden meer zwembad voor het uitgegeven geld. Voor gezinnen met slechts één kind, of alleen vermaak in het weekend, kunt u prima weg met een kleiner zwembad.

Denkt u, zo’n bovengronds zwembad zie ik ook wel zitten? Dan kunt u terecht bij verschillende online verkopers van opbouw baden!

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/bovengrondse-zwembaden/