Smart Marketing
Image default
Auto's en Motoren

Je eerste rolstoelbus bestellen

Als aangepast vervoer je leven een stuk makkelijker kan maken, waarom dan geen rolstoelbus kopen? Met deze bus kun je jezelf of andere rolstoelgebruikers verplaatsen en als het om meerdere rolstoelers gaat, kies je een ander soort bus dan wanneer het alleen het vervoeren van een rolstoel betreft. Meerdere rolstoelen nemen namelijk meer fysieke ruimte in de bus in beslag, waardoor je andere aanpassingen nodig hebt. Wanneer het alleen om je eigen situatie gaat, kun je je wensen met een dealer of professional in autoaanpassingen bespreken. Je wordt dan voorzien van de beste adviezen, omdat de kennis en ervaring bij deze partijen door de jaren heen bewezen is. Je hebt het immers niet om een gewone bus met standaardinrichting. 

Maatwerk rolstoelbus 

Hoewel een goede bus je een aardige cent kan kosten, wil je graag investeren in wat je voor een bepaald aantal jaren verder helpt. Door de dealer te bezoeken en een aantal occasions te bekijken, of ervaringen van anderen en hun specifieke situatie te vergelijken met de jouwe, kom je al een heel eind. Laat je keuze niet alleen van mooie foto’s afhangen, want hoe een rolstoelbus met lift er uit ziet is heel wat anders dan hoe iemand die rolstoelafhankelijk is een rit ervaart. En uiteindelijk is het de ervaring die telt, niet alleen bij het in- en uitrijden, maar ook de beleving onderweg.

Attributen voor rolstoelers en hun bus

Om in- en uit de bus te rijden kan een oprijplaat je helpen. Met een elektrisch rolstoel rij je zo praktisch de rolstoelbus in, waarna je rolstoel vergrendeld wordt en je een veilige rit tegemoet gaat. Heb je geen elektrische rolstoel en kun je wel wat hulp bij het aan boord gaan gebruiken? Dan kan een lier extra ondersteuning bieden. Vaak is het even proberen, maar met een beetje oefening heb je het gebruik van dit hulpmiddel snel onder de knie.

https://www.freedomautoaanpassingen.be