Smart Marketing
Image default
Marketing

Hoger in google komen? Zo pak je het aan

Hoger in Google komen. Dat wil iedereen wel, maar hoe doe je dat dan precies? Daar zijn verschillende manieren voor. In deze tijd dat mensen online shoppen is het belangrijk dat jouw webshop of website goed vindbaar is. In deze blog gaan we je haarfijn vertellen hoe je dat dan precies doet. Een tipje van de sluier: Daar zijn verschillende manieren voor.

 

Betaald adverteren

De eerste mogelijkheid is perfect voor jou wanneer je op zoek bent naar snel resultaat. Deze mogelijkheid heet SEA. Je maakt hierbij gebruik van een tool als bijvoorbeeld Google Ads om gericht te adverteren op de zoektermen waarop je gevonden wilt worden. Je betaalt hierbij per klik. Je kunt uiteindelijk zelf bepalen hoeveel je maximaal per klik wilt betalen, maar als de concurrentie veel betaalt, dan zal je daarin mee moeten gaan om bovenaan getoond te worden. Een ander voordeel van SEA is dat je heel veel grip hebt op wie jouw advertentie ziet. Je kunt targeten op regio, of iemand je website bezocht heeft, maar ook bijvoorbeeld tijdens specifieke tijdstippen. Ook kun je gedurende de looptijd van je campagne bepaalde zoektermen uitsluiten die geen conversies of irrelevant verkeer opleveren. Daarnaast kun je ook meer gaan bieden voor hele relevante zoektermen.

 

Organische vindbaarheid

De tweede optie die je hebt is zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie is ideaal voor jou wanneer je aan de lange termijn denkt. Bij zoekmachine optimalisatie ga je pagina’s inrichten op bepaalde zoektermen zodat deze bovenaan Google getoond worden. Je doet dit door goede content, on page factoren, autoriteit en techniek allemaal goed te regelen. Voor dit allemaal goed ingericht is ben je wel een tijdje verder. En voor Google jouw wijzigingen goed oppikt kan ook nog wel even duren. Dat betekent dus ook dat investeren in SEO, de engelse afkorting voor zoekmachine optimalisatie, een wat langere aanlooptijd heeft. Daardoor duurt het even voordat SEO break-even draait. Maar wanneer je site eenmaal als een huis staat zijn de kosten voor SEO beduidend lager dan bij SEA.

 

Wat moet je kiezen?

Wat moet je nu kiezen? Dat is eigenlijk volledig aan jou. Webshops doen er vaak wel goed aan om aan SEA te doen, als mensen op jouw product zoeken wil je natuurlijk bovenaan getoond worden. Dit kan met Google Shopping, onderdeel van Google Ads. Hele content gerichte websites doen er dan weer goed aan om SEO voorop te zetten. Wat je uiteindelijk doet is dus aan jou, met beide kom je uiteindelijk in ieder geval hoger in Google.