Smart Marketing
Image default
Marketing

Hoe kun je het beste geld lenen

Als je een grotere aankoop wilt doen maar geen tijd hebt gehad om te sparen dan is het mogelijk om een lening af te sluiten. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe auto kopen maar ben je niet bereid om te leasen? Misschien wil je wel eindelijk beginnen met de aanbouw waar je al een tijdje over nadenkt. Een vaak voorkomende vraag is hoeveel geld kan ik lenen? De vraag die echter belangrijker is, is hoeveel geld kan ik verantwoord lenen? Mensen denken dat als een bedrijf bereid is om je een lening te verstrekken dat die lening dat ook de juiste is voor je. Om verantwoord te lenen moet je echter op een paar belangrijke punten letten.

Neem een kijkje naar je financiën

De eerste stap die je moet zetten om te kijken of het wel verantwoord is om een lening af te sluiten is te kijken naar je eigen financiën. Door een duidelijk overzicht te maken van al je uitgaven, inkomsten en maandlasten kun je een beter inzicht krijgen hoeveel je daadwerkelijk overhoudt aan het einde van de maand. Als je dit nog niet hebt gedaan, dan kun je met terugwerkende kracht van de laatste maanden een overzicht maken. Houd je aan het einde van de maand wel vaker niet veel meer over? Dan is het misschien verstandig om eerst een budget te maken en te kijken of je je enkele maanden aan dit budget kunt houden.

Hoeveel ga je terugbetalen?

Nadat je een overzicht hebt gemaakt en weet wat je aan het einde van de maand overhoudt kun je gaan bepalen wat het maandelijkse bedrag is dat je zult aan terugbetalen. Hoe meer je per maand kan besteden, hoe sneller je je lening hebt terugbetaald. Het is echter wel belangrijk om te kijken dat je nog genoeg geld hebt voor je dagelijkse uitgaven. Dus probeer dit ook mee te nemen in je budget.

Wees verstandig

De laatste, maar wellicht belangrijkste, stap die bij verantwoord lenen komt kijken is verstandig zijn. Als je niet weet of je in de komende maanden vaste inkomsten zult hebben, ga dan geen lening afsluiten. Lees je eerst goed in en bekijk de mogelijkheden. Wellicht is er wel een betere oplossing, zoals een betalingsregeling voor wat je wilt kopen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/alle-doeleinden/hoeveel-kan-ik-lenen/