Smart Marketing
Image default
Internet marketing

Hoe Instagram gebruiken voor zaken?


best online marketing books

Het zijn officiële jongens, Instagram heeft honderden miljoenen maandelijkse actieve gebruikers bereikt. Ja, er zijn 8 nullen in deze figuur en het lijkt erop dat Instagram daar niet zal stoppen. Het aantal gebruikers neemt elke dag toe. Hierdoor neemt ook de invloed van Instagram op mensen toe.

De belangrijkste vraag: hoe gebruik je Instagram voor bedrijven?

We gaan je alles vertellen over Instagram, of je het nu leuk vindt of niet. Een Instagram-profiel is onvervangbaar als je promoot op sociale netwerken.

Dus, hoe kun je Instagram gebruiken om je bedrijf te promoten? Hier zijn 10 tips voor het maken van het perfecte Instagram-profiel.

Account aanmaken

Gooi niet verschillende vliegende voorwerpen naar ons, maar het is waar. Als je geen Instagram-account hebt, moet je er een maken.

Zoek een super coole bijnaam voor je account

Heb je ooit lelijke bijnamen op Instagram gezien? Hier zijn enkele voorbeelden:

wcse1268

1351rtggf

Khk123rtzw

We willen niemand beledigen, dit zijn slechts voorbeelden.

Kies bij het kiezen van een naam op Instagram (alstublieft alstublieft) iets dat uw merk vertegenwoordigt.

Natuurlijk kunt u met meer dan honderd miljoen actieve gebruikers nauwelijks de perfecte naam voor uw account vinden. Maar kies er tenminste een die “leesbaar” is en een lust voor het oog.

Het perfecte Instagram-profiel bouwt je naam op en vergroot de aanwezigheid van je merk op internet.

Je bio in je profiel is belangrijk

Hier begint het leuke gedeelte.

Je kunt emoji gebruiken in de profielbeschrijving. En dit is een geweldige manier om jezelf op een originele manier te presenteren. Voeg emoji toe aan woorden. Het is het beste om de beschrijving in het Engels te schrijven om door een groter publiek van lezers te worden begrepen. Maar als uw markt alleen op lokale gebruikers is gericht, is dit niet nodig.

Je streeft bijvoorbeeld naar succes, je vaardigheden voortdurend verbeteren, bloggen op YouTube, artikelen schrijven – dit alles moet worden aangegeven.

Plaats onder de woorden ‘meer informatie over mij’ een link naar uw website, blog of social media-account. Gebruikers openen uw profiel en zien de link en klikken erop. Denk je dat je website- of blogverkeer zal toenemen? Ja, ja en nogmaals ja!

Onthoud de regel bij het schrijven van informatie in uw bio: hoe eenvoudiger hoe beter.

Originaliteit is het beste

Het beste van alles is dat als je foto’s plaatst in het Istagram, die je persoonlijk hebt gemaakt. Alle foto’s moeten dezelfde stijl hebben, zodat mensen uw merk onmiddellijk kunnen herkennen. Door originele foto’s te maken leer je buiten de gebaande paden te denken en kun je je creatieve aard laten zien.

Maak van jezelf een merk

U hoeft uw merknaam niet onder elke Instagram-foto te plaatsen, maar we raden u ten zeerste aan dit van tijd tot tijd te doen. Op deze manier zullen je volgers je onthouden. Met behulp van deze applicaties kunt u een doorschijnende tekst op uw foto’s invoegen. Het enige dat u moet onthouden, is dat u het niet overdrijft. Grote watermerken of logo’s zullen mensen alleen maar irriteren.

Plaats niet te veel advertenties!

We hebben veel gebruikers gezien die hun profiel simpelweg overspoelden met advertenties. En ik denk dat velen het met ons eens zullen zijn: het is heel vervelend. Instagram is een sociaal platform en is niet de plek om je producten en diensten te verkopen. Ja, je kunt dit soms doen, maar alles moet met mate gebeuren. Als 9 van de 10 van uw berichten worden gesponsord, verliest u eenvoudig volgers en geloofwaardigheid bij uw bedrijf. En het is onwaarschijnlijk dat uw bedrijf zal slagen.

Reageer op opmerkingen

Velen van ons laten van tijd tot tijd opmerkingen achter, toch? Maar hoe vaak beantwoorden we ze? We hebben gemerkt dat hoe meer je reageert op reacties, hoe meer betrokkenheid je krijgt (dit kan in de vorm zijn van reposts, reacties of vind-ik-leuks). Vergeet bij het beantwoorden van opmerkingen niet de bijnaam van de gebruiker op te geven, zodat hij op de hoogte is van uw antwoord.

Gebruik berichten

Wist je niet dat je via berichten kunt communiceren op Instagram? Nou, nu weet je het. Hoe het ook zij, direct op Instagram is niet gemaakt om reclame te maken voor uw goederen en diensten, maar om te communiceren met uw potentiële klanten en abonnees. Vertrouw ons, zelfs een klein bedankje zal je enorm helpen bij het promoten van je bedrijf op Instagram.

Besteed aandacht aan zowel vrije tijd als werk

Als Instagram-abonnee weet ik: ik word snel moe van het kijken naar foto’s van alleen goederen / diensten (van één persoon). Hoe zit het met het vinden van een balans tussen entertainmentberichten en productberichten?

Eenvoudig boekingsschema:

Post bedrijfsgerelateerde foto’s tijdens kantooruren en dagen

Foto’s niet zakelijk, na kantooruren en in het weekend

Vrij eenvoudig, toch?

Opnieuw posten – ja!

En het laatste, meest simpele advies. Niemand zal je op Instagram kennen als je over jezelf vertelt. De volgende keer dat je iets op Instagram plaatst, moet je je vrienden erover vertellen op verschillende sociale netwerken. Goede zaak, nietwaar? Met behulp van Instagram kun je met een paar klikken automatisch afbeeldingen plaatsen op Tumblr, Twitter, Facebook.

Nu is het uw beurt

Ben je klaar om Instagram te veroveren? Ga vooruit!

instagram b2b marketing

https://marketingbook.shop/