Smart Marketing
Image default
Aanbiedingen

Financiering van een bedrijfsovername

Een bedrijf overnemen is een dure aangelegenheid en niet elk bedrijf of elke ondernemer heeft dat geld op de plank liggen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om het vermogen hiervoor te verzamelen of lenen. Deze manieren zetten we voor u op een rij. 

Bancaire lening
Traditiegetrouw is de eerste optie die bij u opkomt waarschijnlijk de good old bancaire lening. Helaas is het hierbij niet zo dat de bank altijd de lening uitgeeft, u zult met een gedegen plan moeten komen en goed moeten onderbouwen waarom u een bedrijf over wilt nemen en waarom en hoeveel geld u daarvoor nodig heeft. Bovendien komt er ook rente bij kijken en worden er voorwaarden gesteld aan de capaciteit om de lening terug te betalen. 

Investeerders
Tegenwoordig laten steeds meer bedrijven de banken links liggen en zoeken ze hun heil bij ‘Private Equity’. Een term die u vast wel eens heeft gehoord, maar waarvan u wellicht niet weet wat het betekent. Private equity (PE) is letterlijk vertaald privaat vermogen. PE-partijen brengen dus vermogen in waarmee ze zelf ook risicodragend zijn. Daar verwachten ze wel wat voor terug, meestal kopen ze een deel van uw aandelen over en blijven ze tussen de 3 en de 8 jaar aandeelhouder, waarna ze de aandelen met winst zullen willen verkopen. 

Meefinancierende verkopers
Het kan ook zijn dat de eigenaar van het bedrijf dat u wilt kopen zelf een deel wil meefinancieren. Dit kan voor hem of haar een voordeel zijn als ze u als koper vertrouwen en de overname zo snel en soepel mogelijk willen laten verlopen. Hiermee neemt de eigenaar natuurlijk wel een risico, dus het vertrouwen moet wel uitbetaald worden door u. 

Uw eigen vermogen
Heeft u wel de middelen om het geld zelf in te brengen? Dan is dat uiteraard de snelste manier, maar dan bent u ook als enige risicodragend. Denk er dus goed over na! Voordeel is natuurlijk wel dat het behaalde rendement ook voor u is.

Hulp bij het vinden van financiering
U kunt natuurlijk zelf op zoek naar de juiste vorm van financiering, maar een beetje hulp is nooit verkeerd. Het is zelfs heel verstandig om hiervoor hulp in te schakelen van een betrouwbare partij als Marktlink. Die hebben de kennis, maar vooral ook het netwerk om u te helpen de financiering rond te krijgen.

https://www.marktlink.com/be/