Smart Marketing
Image default
Content marketing

Deurklinken zijn de kers op de taart

Als je je appartement of je huis met nieuwe deuren hebt uitgerust, heb je natuurlijk de bijpassende deurklinken nodig. De deurklinken zijn afzonderlijk of als set verkrijgbaar, bestaande uit een deurkruk en een lange plaat of deurrozet. “Deurrozet” is de naam van de afdekplaat die tussen het deurblad en de deurkruk of boven het sleutelgat wordt geplaatst.

Montage deurklinken

Deurgrepen moeten aan beide zijden en 1,10 meter boven de vloer worden gemonteerd. Er zijn speciale oplossingen voor appartementen die geschikt zijn voor gehandicapten.

Deurbeslag steekt standaard enkele millimeters uit. Echter, er zijn nu ook deurbeslag sets gelijk met het oppervlak. De meest gebruikte materialen voor deurklinken zijn roestvrij staal en messing.

Roestvrijstalen handkinken zijn verkrijgbaar in glanzend en mat. Deurklinken en beslag in chroom zijn futuristisch en elegant.

Deurgreep materialen

  • roestvast staal
  • messing
  • chroom
  • aluminium
  • kunststof
  • bronzen

Ze passen goed bij moderne architectuur met veel glas, beton en chroom. Zeer mooi in appartementen in oude gebouwen is messing deurbeslag. Als je de voorkeur geeft aan een modernere uitstraling, kun je kiezen voor deurklinken van aluminium of kunststof, die ook verkrijgbaar zijn met een gekleurde afwerking.

Bronzen deurklinken hebben een ongebruikelijke kleurschakering. Helaas hebben ze, net als deuklinken en beslag van messing, het nadeel dat ze met speciale reinigingsmiddelen moeten worden gereinigd. Roestvrijstalen en aluminium deurklinken moeten vaak worden afgeveegd, omdat er gemakkelijk vuil en vingerafdrukken op te zien zijn.

Deurbeslag sets van roestvrij staal en aluminium in verschillende vormen gaan heel goed samen met moderne, complete glazen deuren, kunststof deurklinken zijn geschikt voor kunststof deuren en – als interessant contrast – voor houtfineer deuren met een modern design.

De ideale aanvulling op mooie houten deuren zijn grepen gemaakt van de waardevolle materialen zoals brons en messing. Deurklinken van gepatineerd messing (antiek messing) gaan goed samen met massief houten deuren in landhuisstijl.

https://www.deurklinken.com