Smart Marketing
Image default
Marketing

De basisbeginselen van SEO

De basisbeginselen van SEO

Het is vandaag de dag ontzettend belangrijk dat jouw website goed vindbaar is op het internet. Dit gebeurt helaas niet vanzelf. Nee, hiervoor moet je toch echt zelf het nodige ondernemen. Om een hogere positie te bemachtigen in de zoekresultaten, moet je jouw website optimaliseren voor de zoekmachines. Dit doe je met behulp van Search Engine Optimization, ook wel afgekort tot SEO. Je kunt zoekmachineoptimalisatie uitbesteden, maar je kunt er ook zelf mee aan de slag gaan. Wil je eerst zelf een poging wagen de vindbaarheid van jouw site te vergroten? Wij vertellen jou hier wat de basisbeginselen van SEO zijn. 

SEO bestaat uit drie onderdelen

Wanneer we het hebben over SEO, denken veel mensen direct aan de content op een website. Dit is inderdaad een belangrijk onderdeel binnen de zoekmachineoptimalisatie. Door jouw teksten op de juiste manier te schrijven, geef je zoekmachines namelijk hints over het onderwerp. Pak je dit op de juiste manier aan? Dan heeft dit een positief effect op jouw positie in de zoekresultaten. 

Vaak wordt er alleen aandacht besteed aan de content. Er zijn echter nog twee belangrijke onderdelen binnen SEO: linkbuilding en technische optimalisatie. Linkbuilding is erop gericht om links naar jouw site te ruilen met links naar een andere website. Door kwalitatieve verwijzingen kan jouw site namelijk hoger scoren in de resultaten. Vaak wordt gedacht dat de kwantiteit van de links boven de kwaliteit gaat, maar dit is een misvatting.

En dan hebben we nog de technische optimalisatie. Indien je geen kennis hebt van zoekmachineoptimalisatie of het bouwen van websites, heb je zeer waarschijnlijk geen kaas gegeten van technische optimalisatie. Logisch, want hiervoor moet je kennis hebben van de achterkant van een website. Heb je dit niet en wil je wel aandacht besteden aan technische optimalisatie? Dan doe je er goed aan dit uit te besteden aan een SEO-professional.

Start met een zoekwoordenonderzoek

Om een hogere positie te bemachtigen in de zoekmachines, begin je waarschijnlijk eerst met het aanpassen van de teksten op jouw site. Dit is een goede start. Voordat je begint, raden wij je echter aan een zoekwoordenonderzoek te doen. Op deze manier weet je namelijk op welke trefwoorden mensen zoeken. Sommige mensen kiezen lukraak zoekwoorden uit. Dit kan effectief zijn, maar wij weten dat lang niet altijd de juiste zoekwoorden gekozen worden. Vind je het lastig om zelf te bepalen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw site? Geen probleem, want er zijn vandaag de dag verschillende tools die jou hierbij kunnen helpen.

Richt de teksten strategisch in

Wanneer je jouw zoekwoorden bepaald hebt, wordt het tijd om de teksten op jouw site te herschrijven. Hierbij is het zaak om de zoekwoorden op strategische plekken in de tekst te verwerken. Laat het hoofdzoekwoord bijvoorbeeld altijd terugkeren in de kop, minimaal één tussenkopje, de eerste alinea en de laatste zin. Noem het hoofdzoekwoord daarnaast ook geregeld in de lopende tekst, maar overdrijf niet. Wanneer je het woord te vaak noemt, markeert een zoekmachine jouw site mogelijk als spam. 

Alsnog kiezen voor uitbesteden SEO

Lukt het je niet om de teksten aan te passen? Of scoor je (nog) niet hoog genoeg in de zoekresultaten? Overweeg dan om zoekmachineoptimalisatie alsnog uit te besteden. SEO Tilburg kan jou hierbij helpen. Dit professionele bedrijf heeft kennis van alles met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie. Hierdoor ben je er zeker van dat jouw site zoekmachinevriendelijk wordt ingericht en dit heeft natuurlijk een positief effect op jouw positie in de zoekresultaten.