Smart Marketing
Image default
Aanbiedingen

Bescherm uw autolak goed

Voor je autolak is één ding zeker: niet alle zegeningen komen van boven. Vogelpoep en andere soorten dierlijke uitwerpselen zijn bijtend. En hoe langer bijtende stoffen de kans krijgen om op de autolak in te kunnen werken, hoe groter de kans dat ernstige schade kan worden voorkomen. Net zo schadelijk voor de autolak is de kleverige troep die auto’s bedekt die in het voorjaar onder bomen geparkeerd staan. Dit fenomeen staat bekend als honingdauw. Het klinkt misschien zoet, maar het maakt auto eigenaren bitter. Want honingdauw is niets anders dan de uitwerpselen van blad- en schildluizen, witte vliegen en de schimmel moederkoorn. Ze zuigen het sap uit de bladeren en scheiden kleverige suiker af. Deze film kan zich in direct zonlicht in de verf branden. Zulke schade is onomkeerbaar en moet professioneel worden gerepareerd. Gelukkig kan je al veel schade verhelpen dankzij de producten die je via Autolakopmaat kunt aanschaffen.

Autolak geregeld schoonmaken

Hetzelfde geldt voor autolak en insecten. Een goede insectenverwijderaar zorgt ervoor dat de insecten niet meer aan de autolak blijven plakken en kunnen dan gewoon worden weggeveegd als de auto wordt gewassen. Neem je de auto niet zelf onderhanden maar zweer je bij een autowasstraat? Het is uiterst belangrijk dat de wasstraat zelf schoon en goed onderhouden is. Wie zou een vuile badkamer willen gebruiken? Je moet ook eens de tijd nemen om de borstels van dichterbij te bekijken. Er kan zich vuil in verzamelen. Sommige autowasstraten hebben borstels en sommige hebben doeken. Het ene type is niet per definitie beter dan het andere. En moet je de was afsluiten met een wax? Zeker weten! De wax verzegelt de toplaag van de autolak en beschermt deze zo tegen invloeden van buitenaf.

Hoe vaak waxen?

De vuistregel is dat zolang het regenwater normaal van de autolak af druppelt, er geen nieuwe wax hoeft te worden aangebracht. Het weer is echter ook een grote factor. Als je auto in een garage staat, blijft de waxlaag langer behouden dan onder een carport of in de open lucht. Laat voor de zekerheid je auto in het voorjaar een keer waxen en vlak voor de winter nog een keer. Is er ondanks diverse voorzorgsmaatregelen toch schade ontstaan aan de autolak? Neem gerust een kijken op de website van Autolakopmaat. Hier vind je gegarandeerd een geschikte spuitbus, lakstift, primer, compleet herstelpakket en allerlei ander materiaal waarmee je je autolak weer als nieuw kan laten uitzien.