Smart Marketing
Image default
Aanbiedingen

BeReal: het nieuwste social media platform

Nieuwe social media ontstaan elke dag links en rechts, zo lijkt het. Je bent net bekend geworden met de nieuwste feature van TikTok en de wereld vraagt alweer of je niet eens op het nieuwste platform zal kijken. Soms is het niet verkeerd om eerst een stapje terug te doen en te kijken hoe lang het platform volhoudt. Zo kon je dit afgelopen zomer ook doen met BeReal, maar is het moment nu toch daar om in te stappen. Om je voor te bereiden, stellen we je in deze blog alvast aan het platform voor!

Wat is BeReal?

BeReal is een nieuw social media platform waar de nadruk op foto ligt. Het idee achter deze app is dat je aan je vrienden kunt laten zien wat je “echt” aan het doen bent. Eens per dag krijg je een melding, waarna je binnen twee minuten moet laten zien wat je aan het doen bent. Je maakt een foto met zowel je normale- als je selfie camera, waardoor je vrienden kunnen zien wat je doet en hoe je je erbij voelt. Vervolgens krijg je op je tijdlijn te zien wat al je vrienden aan het doen zijn, waar je door middel van een vooringestelde selfie op kunt reageren. 

De nadruk ligt bij BeReal dus op het “echt” zijn. Eigenlijk is het een soort tegengas op het algemene idee over social media, waarop mensen enkel de leuke dingen van hun leven laten zien. Door gebruik te maken van BeReal laat je ook aan je omgeving zien dat je ’s avonds lekker met een bak chips op de bank zit. Neem je je BeReal niet, dan kun je ook niet zien wat je vrienden doen. Ben je te laat, dan kun je wel naar de foto’s van je vrienden kijken, maar je vrienden krijgen wel te zien dat jij niet echt “real” was. 

BeReal voor bedrijven

Vooralsnog lijkt er weinig reden te zijn om voor een bedrijf op BeReal te gaan. De applicatie heeft geen mogelijkheden tot adverteren: het invoegen van een URL is zelfs nog onmogelijk. En toch raden we het gebruik van de app wel aan, aangezien BeReal een app is die nog wel een tijdje gaat blijven hangen. Niet alleen is de kans erg groot dat de advertentiemogelijkheden nog wel gaan komen, ook biedt BeReal je een erg leuke manier om in contact te komen met je doelgroep. Aangezien nog niet veel bedrijven op BeReal zitten, ben je hier nog erg uniek in.

Hulp nodig?

Wil jij BeReal onderdeel maken van je social media strategie, maar weet je nog niet helemaal hoe? Neem dan eens een kijkje op traffictoday.nl! Dit marketingbureau weet als geen ander hoe jij verschillende kanalen met elkaar combineert: BeReal toevoegen aan je social media plan is dus ook geen enkel probleem. Ervaar het zelf!

 

https://www.traffictoday.nl/