Smart Marketing
Image default
Internet

4 tips om cybersecurity tegen te gaan

Cybersecurity is een van de belangrijkste zaken, al dan niet de allerbelangrijkste zaak, voor particulieren, bedrijven, organisaties en verschillende stichtingen. Tegenwoordig heeft elk bedrijf een eigen database met gevoelige informatie waarvan zij niet willen dat dit openbaar gemaakt wordt. Hoe kunnen bedrijven dus het beste cybersecurity tegen gaan?  De beste cybersecurity specialist kun je natuurlijk inhuren. Er zijn talloze bedrijven die zich specialiseren in het optimaliseren van jouw cybersecurity. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf te regelen. De beste cybersecurity specialist ben je immers jijzelf! Volg deze tips om zelf De beste cybersecurity specialist te worden.

1: een veilige cloud werkplek inrichten

 

Cloud werkplek inrichten is dus een van de belangrijkste dingen rondom cybersecurity. Versleutel alle bestanden die je creert dus goed in je cloud en wees bewust van wat je downloadt. Je wilt natuurlijk geen virussen of hackers die jouw cloud werkplek wegvreten. Cloud werkplek inrichten is dus helemaal niet zo lastig. Wees gewoon kritisch en alert als het gaat om het opslaan en beheren van jouw digitale database. Cloud werkplek inrichten is iets wat je altijd moet doen, dus vergeet deze stap nooit.

2: wees op de hoogte van phishing

Open niet zomaar externe emails. Check altijd even goed of er geen sprake is van phishing: het geval wanneer cybercriminelen via een e-mail toegang krijgen tot jouw accounts en andere vertrouwelijke gegevens. Vaak worden dit soort emails door betrouwbare partijen gestuurd, maar het is in werkelijkheid dus niet zo. Kijk dus altijd even of de email, het e-mailadres en of het wel klopt dat het bedrijf zelf zulke emails uitstuurt.

3: gebruik sterke wachtwoorden voor verschillende accounts

Beveilig al jouw accounts goed door verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts te gebruiken. Zo bescherm je privacygevoelige persoonlijke gegevens namelijk het beste. Maak het hackers dus niet al te makkelijk en probeer (voor)namen, bedrijfsnamen en verjaardagen als wachtwooden absoluut te vermijden. Zo weet je zeker dat jouw accounts nooit gekraakt zullen worden.

4: maak gebruik van veilige (openbare) wifi

Het internet zou altijd moeten werken. Daarom zijn er gratis openbare netwerken in binnen- en buitenland ontstaan. Ze zijn niet altijd even veilig. Andere mensen die hetzelfde netwerk gebruiken, kunnen uw onveilige dataverkeer in de gaten houden. Dit kan leiden tot onaangename situaties en de zakelijke of persoonlijke verliezen veroorzaakt door hackers kunnen onvoorstelbaar zijn. Je moet dus heel voorzichtig zijn wanneer je op openbare plekken online bent.